Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu


Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu, Fenerbahçe’nin stadyumunda gerçekleşti. Ali Y. Koç, Bright Osayi-Samuel ile birlikte stadyuma girmesi dikkat çekti. 2 nisan aynı zamanda Ali Koç’un doğum günü olması nedeni ile konuşmasına şu sözlerle başladı, "Değerli kongre üyelerimiz, Türkiye’nin en büyük ailesi Fenerbahçe’nin sevgili mensupları. Karşımda gördüğüm pankartla beni ve arkadaşlarımı bir kez daha duygulandırdınız. Zaten dik durduk, eğilmedik, sıkıntıda buradan doğuyor. Tüylerim diken diken oldu. Ben televizyonda kendimi görünce kanal değiştiririm, şimdi burada o kadar büyük görmek… Biraz da ne kadar yaşlandığımızı görüyoruz. Olağanüstü katılım olağanüstü bir kongreye… İnşallah hep beraber nice yıllara diyelim’’ dedi.

Dikkat çeken konuşmasında Ali Koç, "Burada bu sayıyı yakalamamızı istemeyen, dua eden düşmanlarımız, yanında dost bildiklerimiz de vardı. Ama siz bugün bu katılımla düşmanı, trolleri boşa çıkardınız. Dosta güven, düşmana korku salan bir tepki verdiniz. Helal olsun size" ifadelerini kullandı. Kongre amacına değinen Ali Koç, "Ama bugün burada olağanüstü bir şekilde toplanmamızın sebebi sadece o maçta yaşananlar değildir, çok ama çok daha fazlasıdır. TFF ve kurullarının çifte standart yaptırımları, başarı için her yol mubahtır anlayışıyla kin ve nefret kusan bazı rakipler ama daha da önemlisi buna müsamaha gösterenler ve saymakla bitmeyecek pek çok olay ve içinde bulunduğumuz kısır döngü bizlere artık ‘yeter’ dedirtti" sözleri dikkat çekti.

 


Kongre Üyelerinden Yönetim Kuruluna Bazı Maddelere Tam Yetki

Fenerbahçe kongre üyeleri, yapılan oylama sonrasında aşağıdaki dört madde için yönetim kuruluna tam yetki verdi. Birinci maddede, uygun tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa maçına çıkmamak ya da U19 takımıyla çıkılacak. İkinci maddede, önümüzdeki iki sezon boyunca Türkiye Kupası’na katılmamak ya da U19 takımıyla katılmak. Üçüncü maddede, Türkiye’deki futbol faaliyetleri kararlarından bağımsız olarak yurtdışı futbol yapılanmasına ve organizasyonuna başlamak. Son maddede ise yaşanılan olaylarla ilgili UEFA ve FIFA’nın ilgili kurullarına başvuruda bulunmak. Böylelikle yönetim kurulu kararına göre Fenerbahçe’nin geleceği belirlenecek.

 


Fenerbahçe Oylama Sonucu Alınan Kararlar

Fenerbahçe’nin yabancı hakem atanmaması halinde süper kupa maçına çıkmamak. Önümüzdeki sezon Türkiye Kupasına katılmamak. Futbol faaliyetlerini yurtdışına taşımak, hayata geçirmek ve TFF yönetimi UEFA ve FİFA’ya şikayet edilecek. Bu kararlar oy birliği ile kabul edildi. Ligden çekilme kararı ise 3 ay ertelendi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar