SPORUN GÜÇLÜ KADINLARI: 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyadaki kadınların başarılarını ve mücadelelerini onurlandıran özel bir gündür. Sporda öncü rol oynayan ve ilham kaynağı olan kadın sporcuları tebrik ediyor günlerini kutluyoruz. 

Spor, uzun yıllar boyunca erkek egemenliğinde bir alan olarak görülmüştür. Fakat son yıllarda, kadın sporcular bu ön yargıları yıkarak birçok başarıya imza atmıştır. Türk sporu, tarihi boyunca birçok başarılı kadın sporcuya ev sahipliği yapmıştır. Kadın sporcularımız azimleri, inançları ve disiplinleri ile sadece spor alanında değil, tüm alanlarda kadınların güçlenme mücadelesine katkıda bulunmuşlardır. 

SPORDA BAŞARILI OLMUŞ KADINLAR;

NİSANUR ERBİL: Milli eskrimci Tunus'ta düzenlenen Kılıç Grand Prix'sinde 2'nci olarak Türkiye'ye bu organizasyondaki ilk madalyasını getirdi.

HÜLYA ŞENYURT: 1992 Barselona Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanarak Türkiye'ye olimpiyatlarda ilk madalyayı getiren judocu.

NURCAN TAYLAN: 2004 Atina Olimpiyatları'nda halterde altın madalya kazanarak Türk kadın sporcuların olimpiyatlarda altın madalya kazanan ilk ismi oldu.

ELVAN ABEYLEGESSE: 2004 Atina Olimpiyatları'nda 10.000 metre pistte gümüş madalya ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 5.000 metre pistte bronz madalya kazanan atlet.

AZİZE TANRIKULU: 2008 Pekin Olimpiyatları'nda tekvando dalında bronz madalya kazanan milli sporcu.

MELİKE GÜNAL: 2016 Rio Olimpiyatları'nda tekvando dalında altın madalya kazanan milli sporcu.

BUSENAZ SÜRMENELİ: 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda boks dalında altın madalya kazanan milli sporcu.

YASEMİN ADAR: Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 4 altın madalya kazanarak bir rekora imza atan güreşçi.

NESLİHAN YİĞİT: Badminton Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ilk Türk sporcu.

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY: WTA Tour'da teklerde ve çiftlerde şampiyonluklar kazanarak Türk tenisinin en başarılı isimlerinden biri.

IREM YAMAN: Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli okçu.

TUĞBA KOYUNCU: Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli basketbolcu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar