NOVAK DJOKOVİC: TENİS TARİHİNE DAMGA VURAN BİR EFSANE

Nocak Djokovic, 1987’de Belgrad’da doğdu. Günümüz dünya sıralamasında 1 numaralı basamakta yer olan Djokovic, 400 hafta boyunca pozisyonunu koruyarak rekor kırdı. 24 Grand Slam şampiyonluğu ile erkeklerde en fazla Grand Slam tenisçi unvanına sahiptir.

4 yaşında tenise başlayan Djokovic, 2003 yılında profesyonelliğe ilk adımını attı. İlk Grand Slam zaferini 2008 yılında Avusturya açıkta kazandı. 2011 yılı kariyerinin dönüm noktası oldu. Bu yıl içerisinde Avusturya, ABD açık ve Wimbledon’u kazandı. Bu başarıları sayesinde “Nole Slam” olarak adlandırılan başarıya imza attı.


Djokovic, Roger Federer ve Rafael Nadal ile birlikte “Büyük Üçlü” olarak adlandırılıyordu. Son 20 yıla damgasını vuran bu üç tenisçi, tenis tarihindeki en büyük rakiplerden biri olarak kabul edilir. Djokovic, Federer’i 28, Nadal’ı ise 30 kez mağlup etmiştir.

Djokovic’in rekorları arasında 37 Masters 1000, 5 ATP Finaller Şampiyonluğu ve 36 Davis Kupası yer alıyor. 2021 yılında ise Wimbledon’u kazanarak Wimbledon tarihinde en çok şampiyonluk kazanan erkek tenisçi unvanını elde etti.

Mükemmel bir savunma oyununa sahip olan Djokovic, aynı zamanda çok güçlü vuruşlara sahiptir. Tenise birçok katkıda bulunmuştur. Oyun tarzı ile tenisi daha popüler bir seviyeye taşımada etkili olmuştur. Ülkesi Sırbistan’da, tenisin popüler olmasında katkısı vardır.

Djokovic, birçok kişi tarafından tenis tarihinin en büyük, en başarılı tenisçisi olarak görülür. Rekorları ve başarıları birçok gence ilham kaynağı olmuştur.

 

  

Yorum Gönder

0 Yorumlar