NBA GÜNLÜKLERİ

 Kyrie mart ayında takımına Play-off yaptıracak gibi

Mart ayı başlamadan önce Dallas Mavericks’in kötü bir gidişatta olduğu hatta play-off yapamama ihtimalleri üstüne konuşulurken Kyrie Irving taraftarlara şu sözleri söylemişti, “Bizi izleyenlere sesleniyorum, sorun yok, düzeleceğiz. Evet bazı olmaması gereken yenilgiler aldık fakat bize güvenmeye devam edin. Geriye 20 küsür maç kaldı ve artık bahane yok. Bizi görmek istediğiniz noktaya geleceğiz, emin olun" dedi. Ardından Luka Doncic’li Kyrie Irving’li Dallas Mavericks 3 kez arka arkaya galibiyetlerle birlikte Kyrie Irving’in son maçlarda yaptığı ekstra performansla dikkatleri üzerine çekti.

Kyrie Irving

Nikola Jokic 22. kez triple double yaptı

Denver Nuggets, yıldız oyuncusu Nikola Jokic’in triple-double yaptığı maçta New York Knicks’i 113-100 yendi. Batı Konferansı ikincisi Nuggets, Jokic’in 30 sayı, 14 ribaunt, 11 asistle bu sezon 22. kez triple-double yaptığı mücadelede Knicks’i mağlup ederek galibiyeti aldı.

Dev çaylak Wembanyama maçta devleşti

NBA’de Cedi Osman’ın formasını giydiği San Antonio Spurs, Brooklyn Nets’i 122-115 mağlup etti. Maça NBA’in Yıldız çaylağı Victor Wembanyama attığı 33 sayıyla damga vurdu. Normal sezonda Batı Konferansı'nda sonuncu olan San Antonio Spurs 15. galibiyetini alırken Victor Wembanyama 33 sayı, 15 ribaund, 7 asist ve 7 blok kaydetti. Devin Vassell ise 25 sayı ve 8 asist, Keldon Johnson da 24 sayı ve 5 ribaund ile oynadı. Cedi Osman ise 14 dakika parkede kaldığı mücadeleyi 10 sayı ve 3 ribaund ile tamamladı.

Luka Doncic en değerli oyuncu olmaya göz kırpıyor

Her sezon mükemmel işler yapan Luka Doncic'in geçen maçlarda gösterdiği performansı istatistiklere yansıdı. Son 3 maçta 1 kez triple double yaptı. Kyrie Irving’in yardımları ile Dallas Mavericks’i üst sıralara taşırken hem de en değerli oyuncu ödülünü ne kadar istediğini gösterdi. Onun en kuvvetli rakibi olan ve aynı zamanda 2 en değerli oyuncu ödülü sahibi Nikola Jokic, "En değerli oyuncu bence Luka olmalı" dedi.

Luka Doncic

Doğu Konferansı'nda 1. belli: Boston Celtics

57 galibiyet 14 mağlubiyetle yoluna 1. olarak devam eden Boston Celtics 9 galibiyet serisi elde etti. Milwaukee Bucks ise 45 galibiyet ile 2. olurken, Cleveland Cavaliers ise 43 galibiyet ile takibini sürdürdü.

Batı Konferansı'nda üst sırada işler hala karışık

Denver Nuggets ile Oklahoma City Thunder arasında geçen üst sıra savaşında şuan Denver Nuggets 50 galibiyet ve 21 mağlubiyet ile ikinci olurken Oklahoma City Thunder ise 49 galibiyet 20 mağlubiyet ile birinci sırada yer aldı. Minnesota Timberwolves ise 48 galibiyet ile 3. sırada yerini korudu.


Yorum Gönder

0 Yorumlar