MİCHAEL SCHUMACHER: YARIŞ PİSTLERİNİN EFENDİSİ


Micheal Schumacher, 1969’da Almanya’nın Hürth şehrinde dünyaya geldi. Formula 1 tarihinin belki de en başarılı pilotlarından biri olarak kabul edilen Schumacher, 7 Dünya şampiyonluğu, 91 Grand Prix galibiyeti, 77 en hızlı tur ve 155 podyum derecesi ile bu alana damgasını vurmuştur.

Schumacher, 4 yaşında karting ile tanıştı ve bu spora tutkuyla bağlandı. 1984’te Almanya Karting Şampiyonası’nı kazanarak Formula 1’e giden yola ilk adımını atmış oldu. 1991’de Jordan Grand Prix ile Formula 1’e adın atan Schumacher, ilk sezonunda Belçika Grand Prix’sini kazanarak büyük bir başarı elde etti.

1992’de Benetton’a transfer olan Schumacher, burada tam 5 sezon geçirdi. Bu süre zarfında 2 Dünya şampiyonluğu (1994 ve 1995) kazandı ve 18 Grand Prix galibiyeti elde etti. Agresif sürüş tarzı ve hırslı tavrı ile Formula 1’de rakiplerinin korkulu rüyası haline geldi.

1996 yılında Ferrari’ye transfer oldu. Burada efsanevi kariyerinin zirvesine ulaşan Schumacher, 2000 yılından 2005 yılında kadar 5 ardışık Dünya Şampiyonluğu kazandı. Bu sayede Ferrari’yi Formula 1’in hâkimi haline getirdi. Bu dönemde 72 Grand Prix galibiyeti ve 115 podyum derecesi elde ederek birçok rekor kırdı.

2006 sezonunun sonunda Formula’dan emekli oldu. 2010 yılında Mercedes ile tekrar pistleri deneyen Schumacher, 3 sezon boyunca mücadele verdi ama eski başarısını yakalayamadı. 2012 sezonunun sonunda ikinci defa emekli oldu.

Schumacher, 2013 yılında talihsiz bir kayak kazası geçirerek ağır yaralandı. Uzun süre tedavi gördü. Kazanın ardından, ailesi sağlık durumu hakkında bilgi paylaşmadı. Schumacher şu an ailesi ile birlikte ama sağlık durumunu henüz kimse bilmiyor.

Schumacher, Formula 1’in en efsane pilotlarından birisi olarak tarihe geçecektir. Kazandığı başarılar ve çalışma tarzı ile birçok insana ilham kaynağı olacağı şüphesizdir. Schumacher’in Formula pistlerine kazandırdığı heyecan unutulmaz olacaktır.

  

Yorum Gönder

0 Yorumlar