LEBRON JAMES: BASKETBOLUN KRALI

 Lebron James, 30 Aralık 1984’te Akron Ohio’da dünyaya geldi. Ailenin tek çocuğuydu. Babası aileyi terk ettiğinde henüz 3 yaşındaydı. Zor bir çocukluk geçiren Lebron, basketbola tanıştıktan sonra hayatını değiştirmeye başladı.

Lebron James, Vincent- St. Mary Lisesi’nde basketbol oynarken tüm dikkatleri üzerine çekiyordu. 2003 yılında NBA seçmelerine katılmaya karar verdi ve NBA seçmelerinde Cleveland Cavaliers tarafından 1. sıra da seçildi. Bu sayede liseden NBA’e geçen ilk basketbolculardan bir tanesi oldu. NBA’de ilk sezonundan itibaren adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır. Çaylak sezonunda, yılın Çaylağı Ödülünü kazanmıştı ve takımını play-off turlarına taşıdı.

Lebron James kariyeri boyunca birçok başarıya imza attı. 2012, 2013, 2016, ve 2020 yıllarında Miami Heat, Cleveland ve Los Angeles Lakers ile 4 kez NBA şampiyonu oldu. Bunların yanı sıra, 2009, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında NBA’nin en değerli oyuncusu seçildi. 2008 ve 2012 yıllarında ise ABD Milli Takımı ile Olimpiyat Altın Madalyası kazanma başarısı gösteren Lebron, 1 NBA sayı kralı ve 1 NBA asist kralı oldu. NBA tarihinde 40 bin sayıya ulaşan ilk oyuncu da Lebron James’dir.

Mükemmel bir fiziğe sahip olan Lebron, çok yönlü bir oyuncu olarak bilinir. Sahanın her yanında onu aktif görebilirsiniz. Çok iyi bir skorer olmasının yanında ribaundcu ve asistçidir. Ayrıca oyunu çok iyi okuyan Lebron, takım arkadaşlarına bile pozisyon yaratabilir.

Lebron James sadece parkede değil, sosyal hayatında da kendinden söz ettiren birisiydi. Sosyal sorumluluk projelerinde faaliyet gösteren Lebron, 2004 yılında LeBron James Family Foundation’ı (Lebron James Aile Vakfı) kurdu ve bu kuruluş aracılığı ile eğitim ve sosyal projelere destek oldu.

2013 senesinde Savannah Brinson ile evlendi. İki oğlu ve bir kızı vardır. Basketbol dışında özel hayatında, futbol ve beyzbol gibi sporlara da ilgi duymaktadır.

Lebron, NBA ve basketbol tarihinin en büyük oyuncularından biri olarak kabul edilir. Kariyeri boyunca birçok rekor kırmıştır ve ödüller kazanmıştır. Lebron’un bu eşsiz kariyeri ve yükselişi sadece kariyer başarısı değil, aynı zamanda ırkçılık karşısında direnç olarak da kabul edilebilir.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar