HAMİ MANDIRALI: TRABZON’UN FEDAİSİ

 Hami Mandıralı, 1968’de Trabzon’da doğdu. Futbol sevgisi küçük yaşta filizlenen Hami, Trabzonspor altyapısında yetişti. 17 yaşında A takıma yükselen Hami, 1984’ten 1998’e kadar Trabzonspor formasını giydi. Bordo Mavili forma ile 441 maça çıkıp 201 gol atarak kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu oldu.

Hami, Trabzonspor’a bağlılığı ve mücadelesi ile Trabzonsporlu taraftarın gönlünde taht kurdu. Sahadaki her anını büyük tutkuyla yaşayan Hami’ye, “Feda” lakabı takıldı. Hatta taraftarlar arasında, “Hami attı, taraftar rahatladı” sözü ikonik hale geldi. Hami, Trabzonspor forması ile, 6 Lig, 3 Türkiye Kupası ve 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı. 1996 senesinde Galatasaray’a attığı 3 gol, hafızalara kazınan efsane anlardan bir tanesidir. Türk Milli Takımı’nda 56 maçta 9 gol atan Hami, 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda forma giydi.

1998 yılında Bundesliga ekibi Schalke 04’e transfer olan Hami, 2 sezon boyunca burada forma giydi. Schalke 04 forması ile 266 kilometre hızla attığı gol, dünyanın en hızlı şutu olarak tarihe geçmiştir. Bu golden sonra kendisine “Bombacı” lakabı da takılmıştır. Almanya’dan sonra 1 yıl da MKE Ankaragücü’nde oynadı ve 2002 yılında yeşil sahalara veda etti.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak kariyerine devam eden Hami, birçok takımda görev aldı. En önemli başarısını ise 2010 yılında Trabzonspor ile Türkiye Kupası’nı alarak elde etti.

Trabzonspor’un efsane kalecisi Şenol Güneş, Hami Mandıralı için “Trabzonspor’un yetiştirdiği en büyük futbolcudur” der. Bunun yanı sıra Fenerbahçe efsanesi Rıdvan Dilmen ise Hami Mandıralı için “benim idolümdür” der.

Hami Mandıralı, Trabzonspor’un ve Türk futbolunun efsaneleri arasında yer almaktadır ve jenerasyonunun en kaliteli futbolcularından bir tanesidir. Sadece futbol yeteneği değil, dürüstlüğü, samimiyeti ve mütevaziliği ile de örnek kişilik olarak kabul edilmektedir.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar