Fernado Torres (El Niño): Atletico Madrid, Liverpool Kariyeri

Fernando José Torres Sanz, 1984 yılında Madrid'de doğdu. 9 numaralı formasıyla, forvet mevkiinde forma giyen Fernando Torres'in futbolla tanışması, yürümeye başladıktan hemen sonra gerçekleşti. 4 yaşında abisinden etkilenen Torres, 5 yaşına bastığında Parque 84 takımıyla ilk idmanlarına başladı. Küçük Torres'in futbola olan tutkusunun en önemli sebeplerinden biri, küçük yaşta severek izlediği "Kaptan Tsubasa" ona ilham kaynağı olmuştu. Fernando Torres'in Atletico Madrid tutkusu da bu dönemde başlamıştı. 1995 yılında Atletico Madrid'in altyapısına seçilen küçük yıldız, 2001 yılında Atletico Madrid'in A takımında forma giymeye başladı. Torres, Vicente Calderón'da çıktığı ilk maçta gol atarak geleceğinin parlak olacağını taraftara gösterdi ve bu başarısından dolayı "El Niño" lakabını kazandı. El Niño, Atletico Madrid'le ilk sezonunda 36 maçta 6 gol kaydetti. Atletico ile geçirdiği 2002-2003 sezonunda ise 29 maçta 13 gol attı, 3. sezonunda ise 35 maçta 19 gol kaydederek kişisel rekorunu kırdı. La Liga Gol Krallığı sıralamasında 3. olan Torres, aynı sene 19 yaşına girecek ve yeni sezonda sahaya takımının kaptanı olarak çıkacaktı. Atletico Madrid'de toplam 7 sezon geçiren Torres, 214 lig maçında toplam 82 gol kaydetti. 


2007 yılında Rafael Benitez'in ısrarı üzerine Luis Garcia ve 38 milyon Euro karşılığında Premier Lig ekibi Liverpool'a transfer oldu. 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Liverpool'un Fransız ekibi Toulouse ile mücadele ettiği deplasman maçında Fernando Torres, yedekten oyuna girdi ve Liverpool maçı 1-0 kazandı. İlk Premier Lig maçına deplasmanda 2-1 kazandıkları Aston Villa karşısında çıktı. Premier Lig'deki 2. maçında ise Chelsea ile 1-1 berabere kalınan maçta ilk Premier Lig golünü attı. Sonraki hafta Anfield'da oynadıkları Derby County maçını 6-0 skorla kazandı ve Fernando Torres bu maçta 2 gol atarak önemli bir katkı sağladı. Aynı sezonun Premier Lig'in 7. haftasında Fernando Torres, Liverpool'un Reading FC ile oynadığı maçta kariyerinin ilk hattrickini yaptı ve Premier Lig'de ayın oyuncusu seçildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile oynanan grup maçında Liverpool maçı 4-1 kazandı. Fernando Torres, attığı 2 gol ile ilk Avrupa gollerini kaydetti. Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıktı ancak Chelsea'ye elendi. Premier Lig'de ilk yılında 31 gol atan Cristiano Ronaldo'nun ardından 2. olan El Niño, 24 gol atmıştır. Torres aynı zamanda 46 maçta 33 gol attı. Sezon sonunda Chelsea, Torres için kapıyı çaldı ve teklif 50 milyon pound olarak belirlendi. Ancak Başkan Tom Werner, Torres'i kesinlikle satmayacaklarını ifade ederek bu iddialara son noktayı koydu.


Avrupa Futbol Şampiyonası için 2008 yılında İspanya millî takımına çağrıldı. Finale kadar gol atamayan Torres, Almanya'ya 33. dakikada attığı tek golle İspanya'ya kupayı getiren isim oldu. Atlético Madrid başkanı Enrique Cerezo, ona oyunu izletmek için özel davet etmişti. 2008-2009 sezonunda FIFA Pro World XI takımına seçildi.

Rafael Benitez ile yollarını ayıran kulüp, şampiyonluk yoluna Roy Hodgson ile devam etti. Hodgson, Fernando Torres'in transfer durumu için şu sözleri kullandı: "Fernando Torres satılık ya da kiralık değil ve biz onun için ne teklif gelirse gelsin kabul etmeyeceğiz. Onu Liverpool'da tutmak istiyoruz." El Nino da 2010 yılında verdiği bir demeçte gelecek sezon oynamak için sabırsızlandığını söyledi. 2011 yılının 3 Ağustos günü El Nino, Liverpool'a olan bağlılığını belirtti. Torres, West Bromwich ile yapılan maçta 1 gol attı ve sezondaki ilk golünü kaydetti, maç 1-0 skorla sona erdi. Bu gol, Fernando Torres'in Liverpool'da kaydettiği 50. gol oldu. Torres 22 Ocak 2011'de Liverpool'un Wolverhampton Wanderers'e karşı oynadığı maçta bir gol kaydetti, fakat hiç kimsenin bilmediği bir şey vardı, bu gol El Nino'nun Liverpool formasıyla attığı son goldü. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar