CONOR McGREGOR: UFC’NİN KARİZMATİK DÖVÜŞÇÜSÜ

 Conor McGregor, 1988 yılında İrlanda’da doğdu. Karma dövüş sanatları olan MMA ve boks dünyasının en ünlü isimlerinden biridir. UFC tüy sıklet ve hafif sıklet şampiyonlukları bulunan McGregor, sadece dövüş yeteneği ile değil aynı zamanda karizmatik kişiliği ve moral bozan dövüş stili ile dikkat çeken bir sporcudur.

McGregor, henüz 12 yaşlarındayken dövüş ile tanıştı. Kısa sürede ülkesinde şampiyonluklar yaşayarak MMA’ya yöneldi. 2013’te UFC ile anlaşarak dünya çapında tanınmaya başladı. İlk maçında Marcus Brimage’i nakavt ederek adından söz ettirmeye başladı. Özgüvenli tavırları, cesur açıklamaları, hızlı ve estetik vuruşları ile tanınan McGregor, Dustin Poirier, Chad Mendes ve Dennis Siver gibi önemli isimleri yendi. Tüy sıklet şampiyonluk kemerine adım adım yaklaştı.

2015 senesinde Jose Aldo’yu 13 saniyede nakavt ederek tüy sıklet şampiyonu oldu. Bu nakavt UFC tarihindeki en hızlı nakavt rekorunu kırdı. Bu zafer ile küresel bir yıldız haline geldi. McGregor’un yükselişi Rus asıllı Khabib Nurmagomedov ile efsanevi rekabeti beraberinde getirdi. İki dövüşçü 2016 yılında karşı karşıya geldi. McGregor karşılaşmanın favorisi olarak görünse de 4. rauntta pes ederek ilk yenilgisini Khabib karşısında aldı. Bu yenilgi ikili arasında gerilim haline dönüştü. McGregor, son zamanlarda Khabib’den rövanş istese de bu maçın rövanşı olmayacak gibi görünüyor.

2016 yılında Eddie Alvarez’i yenen McGregor, şampiyonluk sayısını bir hane daha yükseltti. Bu şampiyonluk ile aynı anda iki farklı sıklette şampiyon olan ilk UFC dövüşçüsü oldu. Bu başarısı ile MMA tarihinin en önemli isimlerinden birisi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

2018 yılında Dustin Poirier ile rövanş maçına çıktı ve galip geldi. 2021 yılında Cerrone ile yaptığı maçta sakatlanan McGregor uzun bir ara dövüşe ara vermek zorunda kaldı. 2023 yılında Dustin ile üçüncü kez karşı karşıya geldi ama bu kez mağlup oldu. Geleceği belirsiz olan McGregor’un UFC’ye geri dönüp dönmeyeceği hayranları tarafından merak konusu haline geldi.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar