BUNDESLİGA’DA YAYIN GELİRİ PROTESTOSU

Alman taraftarlar, Bundesliga ve Bundesliga 2. Ligi’nde yayın geliri sebebi ile maçlarda tenis topu atarak protesto etti. Ortak protestonun nedeni ise yayın haklarının şirketlere satılmasına yönetimlerin “evet” oyu vermesi olduğu iddia ediliyor. 

Alman futbolseverlerin, kale direklerine kilit bağlayarak başlattığı protestoyu, sahaya tenis topları atarak devam ettiriyor. Maçların sık sık durması maçın seyir zevkini düşürürken futbolcuların işlerini de zorlaştırıyor. Protestolar, yayın haklarının yüzde 8’inin 20 yılı aşkın bir süre için satılması yönünde oy kullanılmasının ardından geldi. 

İki ligdeki 36 kulüpten 24'ü, Alman Futbol Federasyonu yöneticilerinin yaklaşık 800 milyon avro ve 1 milyar avro değerinde olabilecek bir anlaşma için pazarlık yapmasına olanak tanıyacak bu hamle lehinde oy kullandı.

Bloomberg'e göre, aralarında Blackstone Group, CVC Capital Partners ve EQT'nin de bulunduğu çok sayıda özel sermaye şirketi teklif verdi. Liglerin geleneksel değerlerine inanan taraftarlar arasında büyük bir düşmanlıkla karşılandı. Taraftarlar, paydaşların ve yöneticilerin, stadyumlardaki taraftarların zararına, TV hakları sahiplerine ve izleyicilere uyacak şekilde mevcut formatı değiştirmeleri için baskı altına alınabileceğinden endişe ediyor.


YAZAR: Murat Karadağ

Yorum Gönder

0 Yorumlar