PRENS NASEEM: RİNG DE DANS EDEN ADAM

 Prens Naseem, 12 Şubat 1974’te İngiltere’de Yemen kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Asıl ismi Naseem Hamed olan Nassem, yaklaşık 7 yaşında babası onu spor salonuna götürdü ve böylece boks hayatına başladı. Yeteneğini hızlı bir şekilde kanıtlayan Naseem, amatör kariyerinde 80’den fazla galibiyet elde etti.

1990’lu yıllarda boks dünyasına sert bir giriş yapan Naseem, ringdeki yeteneği ve eksantrik kişiliği ile tanınan bir boksör oldu. 1992 yılında profesyonelliğe adım adam Hamed, tüy sıklet kategorisinde yükselişe geçti. Yaptığı dans figürleri ile karşısında ki oyuncuyla adeta dalga geçiyordu. Ringdeki şovmenliği ona ün kazandırdı. 1995 yılında WBC tüy sıklet şampiyonu olurken 1998’de WBO ve IBF kemerlerini de sırtına geçirdi. Böylelikle tüm büyük tüy sıklet kemerlerini birleştirmiş oldu.

Hamed’in ringde enteresan bir tarzı vardı. Rakiplerini şaşırtan, gözdağı veren, agresif ve hızlı bir dövüş tarzı ile bilinirdi. Maç öncesi giydiği gösterişli kostümler ve abartılı şovmenshıp tavrı ile dikkat çekiyordu. Bunlarda onu boks dünyasında popüler ve karizmatik biri haline getirdi. 2000 yılında BBC tarafından “Yılın Sporcusu” seçildi.

Kariyeri boyunca disiplinsiz ve kibirli davranışları göze çarpıyordu. Hamed, 2001 yılında rakibi M. Antonia Barrera’ya yenildi ve ilk mağlubiyetini tattı. 2002 yılında ise bir trafik kazası geçirerek sakatlandı. Bu sakatlık ile beraber ringlere veda etmek zorunda kaldı. Hayatına Sheffield’da devam eden Hamed, aktif bir şekilde boksu yakından takip etmektedir.

Profesyonel kariyeri kısa sürmesine rağmen boks dünyasında unutulmazlar arasına girmeyi başardı. Hamed, Boks tarihinin belki de en eğlenceli ve heyecan verici dövüşçülerinden biri olarak hafızalara kazındı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar