FUTBOL VE LGBT

Futbol günümüzde en popüler spor dallarından bir tanesidir. Avrupa’da ve Türkiye’de iş verenler, büyük şirketler kendi yaptıkları işleri futbol ile birleştirerek popülaritesi fazla olan bu alanda pazarlamaktadır. Son birkaç yılda futbolun içeresine LGBT’yi entegre etme çalışmaları sürmektedir. Bu nokta da akıllarda ki sorulardan bir tanesi şu oluyor; LBGT’nin futbol da yeri var mıdır?


Futbol herkesin dahil olabileceği ve keyfini çıkarabileceği bir spordur. İzlemesi ve oynanması her birey tarafından yapılabilir. Cinsiyet dediğimiz kavram iki adettir ve herkesin bildiği gibi bu erkek ve kadından oluşur. LGBT bireyleri kendilerini bir cinsiyete mahkûm etmediklerini söylerler. Bugün baktığımızda futbol, kadın ve erkek futbolu olarak iki ayrı noktadadır. Seyir zevki olarak ayırdığımızda erkek futbolu her zaman öndedir.


Geldiğimiz noktada LGBT bireyleri futbol oynamak istediklerini tabii ki de dile getirmiyorlar, benim burada eleştirdiğim nokta büyük futbol kulüplerinin bu oluşumu futbolun içerisine dahil etmek istemeleridir. Herkes yaşantısında ve yaşamak istedikleri hayatta elbette özgürdür lakin, her şey yeri ve zamanında yapıldığında güzeldir. LGBT’yi topluma, futbola aşılamak ve normalleştirmeye çalışmak toplum normlarını ve futbolun genlerini bozmaktan başka bir şeye yaramayacaktır.

Bu topluluğa kendilerini yakın hisseden bireylere, bu konuyu futbolda normalleştirmeye çalışanlara naçizane tavsiyem sadece şu olacaktır, her şeyin tedavisi vardır ve tekrar tekrar tenzih ederek şunu söylüyorum, herkes her şeyi yapmakta özgürdür lakin yapılan şeyin güzel ve anlamlı olması için uygun şartlar, koşullar olmalıdır. Aksi takdirde konunun güzel olması söz konusu olamaz.


 



Yorum Gönder

0 Yorumlar