FORMULA EFSANESİ: HAMİLTON

Formula 1’i teknolojiyi, stratejiyi ve hızı, araba sevenlere mükemmel bir biçimde sunan bir yarıştır. F1’de yer alan birçok isim arasında öne çıkan ve simge haline gelmiş bir isim var; Lewis Hamilton.

Hamilton, 7 Ocak 1985’te İngiltere’de dünyaya gelmiştir. 8 yaşında karting ile kariyerine başlayan Hamilton, hızlı bir şekilde yükselmiştir. Formula Renault, Formula 3 gibi alt kategorilerde şampiyonluklar yaşayarak dikkatleri üzerinde çekmiştir. Bu şampiyonlukları ile F1’e adım atmaya hazırlanan Hamilton, 2007 yılında McLaren-Mercedes takımı ile F1’e giriş yaptı.

İlk senesinde, sezonun sonunda şampiyonluk mücadelesine daha çaylakken ortak olan Hamilton, neredeyse tüm rakiplerini geride bırakarak yarışı ikinci tamamladı. Bu yarış ile F1’de sıkça adından söz ettireceğinin sinyallerini vermişti.

Kariyerinde ki ilk şampiyonluğuna 2008 yılında kavuşan Lewis Hamilton, Brezilya Grand Prix’sindeki son turda unutulmaz bir geçiş ile rakibini geride bırakarak zafere ulaştı ve tarihi bir ana imza attı.

2013 yılında Mercedes’e katılan Hamilton, kariyerinin ikinci bölümüne geçmişti. Kariyerinin bu bölümünde pistlerde büyük bir dominantlık sergileyen Hamilton, Mercedes’in güçlü arabaları ile peş peşe şampiyonluklar yaşadı. 2020’de Michael Schumacher’in rekorunu egale ederek yedi kez dünya şampiyonu unvanını kazandı ve adını tarihe altın harfler ile yazdırdı.

Lewis Hamilton 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında dünya şampiyonu olmuştur.

Hamilton sadece bir pilot değil aynı zamanda bir efsane ve spor tarihinin en başarılı yarışçılarından birsi olarak kabul edilir. Liderliği ise sadece pistte değil, yaşadığı çevrede de görülmektedir.

Yalnızca hızlı bir pilot olarak değil, ikon ve ilham kaynağıdır. Kariyeri ve azmi, bu yolda gitmek isteyenler için ışık olarak gösterilebilir. Formula 1 pistlerine bıraktığı izler sayesinde bu alanda asla unutulmayacaklar arasına girmeyi başarmıştır.


 


Yorum Gönder

0 Yorumlar