FITNESS MOTİVASYONUNU NASIL KORURUM

 
Fıtness yolculuğuna başlamak heyecanı da beraberinde getirir. Heyecan verici bu serüvende motivasyonu korumak ve disiplinden şaşmamak her zaman kolay olmayabilir. Peki bu serüvende bizlere neler yardımcı olabilir.

HEDEF BELİRLEYİN

İlk olarak kendinize ulaşılabilir ve somut hedefler belirleyebilirsiniz. Somut hedefler, ilerlemenizi ve motive kalmanızı sağlayabilir. Bunun yanı sıra hedefleriniz her zaman gözünüzün önünde bulunsun. Hedeflerinizi yazın ve her gün görebileceğiniz bir yere asın.

ARKADAŞ BULUN

İnsanlar sosyal varlıklar olduğu için yalnız başına bir şey yapmak çoğu zaman sıkıcı olabilir. Bazı insanlar tek çalışmayı sevse de yaratılış gereği günün sonunda yanında bir kişiyi arar. Birlikte egzersiz yapmak, sorumluluk duygusu yaratacaktır. Buna artı olarak, partneriniz ile küçük rekabetler motivasyonunuzu arttırabilir. Aynı zamanda egzersizleriniz daha eğlenceli hale gelebilir.

ÇEŞİTLİLİK SAĞLAYIN

Her gün aynı şeyleri yapmak çoğu kişi tarafından sıkıcı kabul edilir. Aynı egzersizleri tekrar tekrar yapmak da sıkıcı olabilir. Antrenmanınızı çeşitlendirin ve farklı egzersiz türlerini deneyerek rutininizi canlandırın.

KENDİNDE BİR ÖDÜL VER

Kendinizi zaman zaman küçük ödüller ile şımartmaya çalışın. Günlük veya haftalık egzersizlerinizi tamamen yaptığınızda kendinizi ödüllendirmeniz kısa ve uzun vadede motivasyonunuzu arttırabilir.

ZAMANA BIRAK VE POZİTİF OL

Yaptığınız antrenmanlardan hemen sonuç görmeyi beklemeyin, Fıtness bir süreçtir ve bu süreci iyi yönetmenizi ister. Zamana adapte olmaya çalışın. Olumlu bir bakış açısına sahip olmak çoğu zaman iyidir. Zorlukları aşmanıza ve motive kalmanıza yardımcı olacaktır. Kendinize, yapabileceklerinize odaklanın ve inanın.

İLHAM ALIN

Alanınızda başarılı olmuş bir kişiyi idol almak, çoğu zaman size ilham kaynağı olur. Fıtness ile ilgili makaleler, bloglar ve bu alanda başarılı olmuş insanların tavsiyelerini okuyun. İlham verici videolar izleyebilirsiniz.

DİNLEN VE EĞLEN

Vücudunuzun da dinlenmeye ihtiyacı olduğunu unutmayın. Vücudunuzu dinlendirin ve dinleyin. Antrenman programınızda dinlenmeye yer ayırmayı unutmayın. Dinlenmenin en etkili yollarından bir tanesi uyumaktır. Sağlıklı bir insan günde 5 ila 10 saat arasında uyumaktadır. Yetişkin bir insanın ise ortalama 6-8 saat uyuması gerekir. Antrenman yaparken eğlenmeyi de unutmayın. Sevdiğiniz müzikleri seçin ve sporu keyifli bir aktivite olarak görmeye çalışın.


Gereğine inandığınız her şeyi yapınız. Başkaları ne derse desin, aldırış etmeyiniz. Kazanırsınız

 (M. KEMAL ATATÜRK)

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar