Basketbol ve Hiphop: Kültürel Bir Birleşme

 Bu iki kültürün birisi spor dalında diğeri ise müzik dalında faaliyet göstermiş olmasına rağmen ortak noktaları sokaktan çıkıp modada birleşmiş olmalarıdır. Birbirlerini bu denli benimseyip kültürel bir birleşme yaşamalarının altında ise alışılmışa karşı çıkmak yatıyor. Tavır ve giyim tarzlarının ve birçok unsurun hiphop ve basketbolu bir arada tutmaya devam ettiğini görüyoruz.



Uzun yıllar birbirini tamamlayan bu iki kültür, tamamlamakla kalmamış birbirlerini o kadar çok benimsemiş ki bazı basketbolcular kendi rap şarkılarını çıkarmış ve şarkılarına kendi hayatlarını yansıtmışlardır. Shaquille O'Neal, Lebron James, Aaron Gordon, Lonzo Ball gibi pek çok ismin rap şarkıları bulunuyor. Sporun tarzını etkileyen isimlerin ise başında ünlü hiphop sanatçısı Snoop Dogg yer alır.


Modada ise ilk adımı Basketbol efsanesi Michael Jordan, meşhur Air Jordan modeli olan ayakkabısı ile atmıştır. Ayakkabı hiphop müziğinin salaş giyim tarzına ve spor giyim tarzına da yansıyarak günümüze kadar gelmiştir. Tüm bunların bütünün de sokak, spor ve moda üçgeninde bir kültür birleşmesinin hiphop kültüründen alınan ilham ile beraber spora ve modaya yeni bir giyim tarzının kazandırılmış olmasının birleşmesini görüyoruz.  

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar